Beker o Noletu: Za mene je on kralj lavova!
NOVAK ĐOKOVIĆ I BORIS BEKER/ - SCREENSHOT/ TENNISBUZZ TEAM

Beker o Noletu: Za mene je on kralj lavova!

Biši trener Novaka Đokovića inekadašnji broj 1 Boris Beker koji sada radi kao trener Holgera Runea imao je riječi hvale u razgovoru koji je dao za njemački Eurosport.

- Za mene, on je kralj lavova! Ono što je Novak uradio u svojoj karijeri dugoj 17 godina je nevjerovatno, a najbolji tenis igra u 36. godini. Osvojio je tri grend slem turnira ove godine. Stigao do finala Vimbldona - bio je tako blizu kalendarskog grend slema i to sve u 36. godini. Nije on sa ovog svijeta. Dva i po sata igrao je u Parizu u četvrtak, tri sata protiv Holgera Runea u petak, potom tri sata protiv Andreja Rubljova - normalna osoba bi se umorila, a Novak postaje bolji i potom pobjedi jakog Grigora Dimitrova u finalu. Zatim sve to ponovi na Završnom mastersu, - bio je pun utisaka nekadašnji teniski as.

ON je uporedio Đokovića sa vrhunskim sportistima u drugim sportovima.

- Možda treba uopšteno da gledamo. Nije samo najbolji teniser u momentu, već najbolji sportista. Želim da ga poredim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem - za mene, to je kategorija u kojoj se Novak Đoković nalazi. Svi oni dominirali su u poznim tridesetima, Đoković radi isto. Nadam se da će nastaviti još dugo vremena, zato što ništa bolje ne može da se desi mladim igračima nego da se takmiče na istom nivou sa najuspješnijim igračem svih vremena. To je najbolja lekcija u tenisu - ocijenio je Boris Beker.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.