Jelena Dubljević nova predsjednica KSCG
Foto: Pobjeda

Jelena Dubljević nova predsjednica KSCG

Jelena Dubljević nova je predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore. To je odlučeno na današnjoj sjednici Skuštine KSCG, koja je održana u podgoričkom hotelu ,,Voco”, gdje je od ukupno 84 delegata, prisustvovalo je 80, a povjerenje Jeleni Dubljević dalo je njih 42.

Na taj način završena je saga koja traje mjesecima.

Na mjesto prvog čovjeka KSCG Jelena Dubljević naslijediće Nikolu Pekovića, koji je na tu funkciju izabran 24.maja 2021.godine. Prije Pekovića na čelu Saveza bio je Veselin Barović, koji je izabran 11.januara 2019.godine, kada je naslijedio Mila Đukanovića. Barović je tu funkciju obavljao i od 2000. do 2010. godine. U nezavisnoj Crnoj Gori predsjednik KSCG bio je i Igor Lukšić i to periodu od 2010. do 2011.godine.

Inače, Dubljević je košarkaškom počela da se bavi sa šest godina, a sa svega 12 godina debitovala je za Roling u Prvoj ligi SRJ. Imala je tu čast da kao tinejdžerka, odnosno sa 15 godina dođe u Budućnost, sa kojom je u prvoj sezoni igrala Evroligu i bila šampion SRJ. Iz Podgorice je otišla 2005. godine kao 18-godišnjakinja. Sa U19 reprezentacijom SCG bila je srebrna na Svjetskom prvenstvu 2005. godine i bila izabrana u idealnu petorku, a dvije godine ranije osvojila je zlato na prvenstvu Evrope do 16 godina.

Od 2009. igrala je za seniorsku reprezentaciju Crne Gore, a sa kojom je igrala na četiri Evropska prvenstva, a najveći uspjeh ostvarili smo 2011.godine kada smo osvojili šesto mjesto na prvenstvu Evrope. U kvalifikacijama i na šampionatima Evrope odigrala je ukupno 74 meča za nacionalni tim.

Tokom karijere igrala je za španske klubove Ros Kaseres, Rivas Ekopolis, francuski Tarb, rusku Nadeždu, češki USK Prag, turske timove Galatasaraj, Kajzeri, Elazig, Botaš i Orman, kineski Šangaj Svordfiš, te LA Sparks. Bila je šampion Turske sa Galatasarajem (2015.godine), a sa Los Anđeles Sparskima 2016. ostvarila najveći uspjeh, jer je osvojila WNBA šampionski prsten. Dvije godine kasnije (2018.godine) sa Galatasarajem osvojila je pehar u FIBA Evrokupu.

Dva puta igrala je finale Evrolige. Pri kraju igračke karijere (ljeto 2022.godine) bila sam u stručnom štabu naše U20 ženske reprezentacije, koja je dominantno osvojila B prvenstvo Evrope i izborila plasman u A diviziju.

Nakon završene igračke karijere od avgusta obavljala je funkciju tim menadžera u ŽKK Budućnost Bemax.

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.