Radnici Amazona širom Evrope štrajkuju tokom Crnog petka

Radnici Amazona širom Evrope štrajkuju tokom Crnog petka

Sindikat Uni Global Junion je rekao da će globalna protestna kampanja "Neka Amazon plati" biti održana u više od 30 zemalja, počev od današnjeg Crnog petka, omiljenog dana za kupovinu, do ponedeljka

Radnici američke kompanije za onlajn trgovinu Amazon su danas na više lokacija širom Evrope stupili u štrajk za bolje uslove rada i veće plate.

Sindikat Uni Global Junion je rekao da će globalna protestna kampanja "Neka Amazon plati" biti održana u više od 30 zemalja, počev od današnjeg Crnog petka, omiljenog dana za kupovinu, do ponedeljka, prenose mediji.

U Njemačkoj, drugom najvećem Amazonovom tržištu po prodaji, su radnici u pet centara kompanije započeli štrajk, zahtevajući kolektivne ugovore, saopštio je sindikat Verdi. Portparol Amazona u Njemačkoj smatra da su radnici adekvatno plaćeni i navodi da je početna satnica veća od 14 evra uz dodatne benefite.

Dodaje da će sve narudžbine biti dostavljene na vrijeme. Više od 200 radnika Amazona štrajkuje u britanskom Koventriju, a protesti će se održavati i u Italiji i Španiji. U Francuskoj je antiglobalistička organizacija Atak najavila da će oblijepiti plakatima više od 100 Amazonovih paketomata da bi tako izrazila protest protiv prekomerne potrošnje.

Amazonova aplikacija za naručivanje ima više od 146 miliona aktivnih korisnika u Evropi, navode agencije.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.