Kako zaustaviti mrštenje i spriječiti bore
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-PROSTOCK-STUDIO

Kako zaustaviti mrštenje i spriječiti bore

Bore na čelu su problem koji muči mnoge žene koji često nema veze sa godinama, već sa mrštenjem. Neophodno je i važno izraziti svoje emocije, ali bilo bi dobro da to ne ostavlja posledice u vidu bora između obrva i na čelu. Kako spriječiti mrštenje?

 Na šta treba obratiti pažnju

Za razliku od mišića tijela, mišići lica su bukvalno "utkani" u kožu, zbog čega kada se stežu vidimo kako mišić vuče kožu sa sobom. Štaviše, što češće izražavate emocije, to se vaši mišići više skupljaju i postaju naduvani. Kao rezultat, bore na koži postaju uočljivije. A kako to spriječiti?

Pratite situacije u kojima su mišići čela najviše uključeni

Pokušajte da pratite kako se vaše čelo "ponaša" kad ste ljuti, mrzovoljni, napeti ili nasmijani. To ne znači da treba da potiskujete emocije, samo obratite pažnju. Ako se često ljutite, praktikujte tehnike za smirenje, meditirajte… To se neće dobro odraziti samo na vašu kožu, već i na cijelo tijelo. Ljutnja krade i ljepotu i zdravlje i duševni mir,piše lepotaizdravlje.rs

Uradite opuštajuću masažu lica

Nema potrebe da previše rastežete kožu ili vršite pritisak na nju – to će je samo povrijediti. Napravite dnevni večernji ritual za sebe: vrhovima prstiju nekoliko puta povucite horizontalne linije od centra čela do slepoočnica. Ako to uradite koristeći ulje za lice, postupak će biti još prijatniji. Lagana masaža lica prevenira bore i ublažava hronični grč mišića čela koji se javlja usled konstantnog mrštenja.

Trik koji zaista djeluje

Ovo zvuči pomalo nevjerovatno, ali zaista djeluje. Uzmite kovanicu od 5 dinara (može i bilo koja druga, bitno je samo da je malo veća i teža). Zatvorite oči i lagano istapkajte predio između i iznad obrva. Dovoljno je dva minuta. Zatim stavite novčić između obrva i dišite duboko i lagano. Pokušajte da zamislite kako vaša koža upija kovanicu, pa je izbacuje na površinu. A zatim se potpuno opustite i mirujte dvadesetak minuta. A možete to raditi i prije spavanja. Ponavljajte ovo svakodnevno i brzo ćete primijetiti da je mrštenje nestalo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.