Šehoviću danas u Višem sudu uručena optužnica

Šehoviću danas u Višem sudu uručena optužnica

Kontrola optužnice protiv bivših ministara u Vladi Crne Gore i nekadašnjeg šefa kabineta predjednika Crne Gore zbog nezakonitog dodjeljivanja stambenih kredita određenim poslanicima, funkcionerima i službenicima zaposlenim u državnoj upravi danas je u podgoričkom Višem sudu odgođena za 22. decembar.

Ročište je odgođeno jer optuženi Damir Šehović nije dobio opužnicu.

- Nisam dobio optužnicu, ni jedan papir. Ovo dugo traje, pa da znamo razlog - kazao je Šehović pred sudom.

Advokat Nikola Martinović je kazao da bez optužnice u sudnici ne može da bude optuženi, već samo publika.

Sudija Boris Savić uvažio je zahtjev Šehovića a potom mu uručio optužnicu.

Na optužnici koju potpisuje Portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i državni tužilac Vukas Radonjić su Predrag Bošković, kao ministar prosvjete i predsjednik Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, nekadašnji ministri Budimir Šegrt, Suad Numanović, Sanja Vlahović, Ivan Brajović, Damir Šehović, Dragica Sekulić, Osman Nurković, Suzana Pribilović, Jelena Radonjić, Aleksandar Jovićević i šef kabineta predsjednika Crne Gore, Dražen Miličković.

Bošković kao predsjednik Komisije za stambena pitanja i ostali optuženi kao članovi se optužnicom SDT-a osnovano sumnjiče da su u periodu od 2016. do 2020. godine u saizvršilaštvu, učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Okrivljeni se terete da su, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, bez plana za rješavanje stambenih potreba i procjene stručne komisije Uprave, odobrili i dodijelili stambene kredite za poboljšanje uslova stanovanja za 119 javnih funkcionera i zaposlenih u državnim organima i organima državne uprave, u iznosima između 17.500 i 40.000 eura, te im tako pribavili korist na štetu budžeta Crne Gore u ukupnom iznosu od 2.604.740,59 eura.

Izvor:AntemaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.