Kako odabrati karmin prema tonu kože
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-KIEFERPIX

Kako odabrati karmin prema tonu kože

U neseserima većine žena, karmini zauzimaju glavnu poziciju: crveni za večernje izlaske, nude za svakodnevne prilike, bobičasti za odmor. Međutim, mnoge nijanse nam se dopadaju, ali shvatimo u međuvremenu da nam uopšte ne pristaju. Pomoći ćemo vam da odaberete savršen karmin.

1. Korak: Pronađite karmin koji je dvije nijanse tamniji od vaših usana

Nanesite karmin na donju usnu i uporedite dobijeni ton sa tonom gornje usne, drugim riječima, sa vašom prirodnom nijansom. Ako primijetite da je razlika prevelika, onda bi trebalo da tražite dalje. Takođe imajte na umu da vaš osmjeh, tačnije boja vaših zuba, igra veliku ulogu u izboru karmina.

Hladne nijanse crvene pomoći će da zubi izgledaju bjelji. Ali, ako vaši zubi nisu besprekorno beli, izbjegavajte naranddžaste tonove, jer će istaći sve nesavršenosti.

2. Korak: Odlučite da li želite da vizuelno povećate ili smanjite usne

Prije nego što pređete direktno na ton kože, veoma je važno da odlučite koji efekat želite da postignete – vizuelno smanjenje ili povećanje usana. Tamnije nijanse imaju tendenciju da izgledaju smnaje usne, dok svjetlije nijanse mogu dodati malo volumena ako nedostaje. Takođe imajte na umu da će mat ruževi učiniti da vaše usne izgledaju tanje, dok će sjajni karmini učiniti da usne izgledaju punije, piše lepotaizdravlje.rs

 3. Korak: Odredite svoj ton kože

Podsjetimo se osnove pudera: svaka koža ima žute (tople) ili roze (hladne) podtonove. Neki šminkeri takođe ističu neutralne tonove. Ako tačno znate kom tipu pripadate, znatno ćete olakšati potragu za savršenim karminom.

Najbrži način da odredite svoj podton je da pogledate vene na zglobu. Ako su plave ili teže nijansama sivo-plave, onda je vaš podton roze, odnosno hladan. Ako vaše vene imaju zelenkastu nijansu, onda je vaš podton žut ili topao. Ako primijetite obe nijanse plave i zelene, srećni ste vlasnik neutralnog tona i možete sebi da priuštite ruževe bilo koje nijanse.

Uzgred, ako još uvijek ne možete da odlučite kojoj nijansi pripada vaša koža, postoji još jedan alternativni metod. Uzmite zlatni i srebrni nakit i naizmjenično ih prinosite licu. Ovdje je važno zaboraviti na preferencije ukusa i iskreno priznati: šta se bolje slaže sa vašom kožom – zlato ili srebro? Hladni podtonovi po pravilu bolje idu uz srebrni nakit, dok topli podtonovi bolje idu uz zlatni nakit.

4. Korak: Odaberite pravu nijansu karmina na osnovu vaše kože i preporuka stručnjaka

Ako imate svijetlu, blago prozirnu kožu, slobodno isprobajte nijanse roze, korala, kao i nijanse breskve, nude i bež. Za one sa hladnim tonovima, meke moka i nude nijanse su savršene. Ako imate topli podton, probajte bledo roze ili svijetlu breskvu.

Ako je vaš podton neutralan, možete se upustiti u teritoriju bogate ružičaste, ljubičaste i bobičastog voća. Hladnim podtonovima takođe će odgovarati nijanse roze i brusnice. Oni sa toplim nijansama mogu bez razmišljanja eksperimentisati sa nijansama bakra i bronze.

Ako imate tamnu kožu, pokušajte da izbjegavate smeđe i ljubičaste i potražite nijanse sa narandžastim nijansama. Sve ostale boje će vam odlično pristajati. Posebno preporučujemo da isprobate korale ili duboke nijanse ružičaste.

Ako imate tamni ten, eksperimentišite sa nijansama braon i ljubičaste, kao što su orah, karamela, šljiva ili crno vino. Za hladne tonove možete isprobati rubin i vinsko-crvene nijanse, ali za tople podtonove bolje je ostati u paleti bakra i bronze.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.