Peskov: Ispolitizovana odluka EU o otvaranju pregovora sa Ukrajinom i Moldavijom
Dimitrij Peskov

“Mađarska nije proruska zemlja, impresionirani smo njihovom spremnošću da brane svoje interese“

Peskov: Ispolitizovana odluka EU o otvaranju pregovora sa Ukrajinom i Moldavijom

Odluka Evropske unije da otvori pregovore o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom je ispolitizovana i mogla bi da destabilizuje blok, saopštio je ruski Kremlj.

“Pregovori o pridruživanju EU mogu da traju godinama ili decenijama. EU je uvek imala stroge kriterijume za pristupanje i očigledno je da ih u ovom trenutku ni Ukrajina ni Moldavija ne ispunjavaju“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je istakao da je sasvim jasno da je ovo apsolutno ispolitizovana odluka, odnosno želja EU da demonstrira podršku pomenutim zemljama.

“Međutim, takve nove članice bi mogle da destabilizuju EU, a pošto živimo na istom kontinentu, naravno da pažljivo pratimo situaciju“, naveo je Peskov.

Lideri EU saglasili su se u četvrtak da započnu pregovore o prijemu sa Ukrajinom i pored rata sa Rusijom, ali nisu mogli da se dogovore o paketu finansijske pomoći Kijevu od 50 milijardi eura zbog protivljenja Mađarske.

Peskov je naglasio da Mađarska nije proruska zemlja, ali da je Rusija impresionirana spremnošću Budimpešte da brani svoje interese.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.