Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u pokušaju i dva lica zbog učestvovanja u tuči
Ilustracija

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u pokušaju i dva lica zbog učestvovanja u tuči

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su sinoć brzom reakcijom, nedugo nakon upotrebe vatrenog oružja na štetu jednog lica, identifikovali, locirali i lišili slobode tri osobe.

“M.C. (21) državljanin Republike Turske lišen je slobode i sumnjiči se da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, na štetu M.B. (43) državljanin Republike Turske“, saopšteno je danas iz Uprave polciije.

Takođe, slobode su lišeni i E.K. (30) i I.B. (23), državljani Republike Turske, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u tuči.

U ovom događaju je oštećen i R.K. (25) državljanin Republike Turske, koji je zadobio lake tjeslesne povrede. 

“Odmah po saznanju za izvršenje krivičnog djela podgorička policija je u saradnji sa državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici preduzela mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja, te je izvršena blokada grada i graničnih prelaza, što je rezultiralo brzim lociranjem svi aktera događaja. U službene prostorije je dovedeno sedam lica, a nakon prikupljenih obavještenja i izuzetih tragova tri lica su lišena slobode zbog pomenutih krivičnih djela“, kazali su iz UP-a.

Sumnja se da su M.C., E.K. i I.B. sinoć oko 20.35 časova u naselju City kvart, na jednom parking prostoru, fizički napali oštećene M.B i R.K., kojom prilikom je M.C. upotrijebio vatreno oružje i nanio M.B. tešku tjelesnu povredu – prostrelnu ranu u predjelu noge, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta.

M.B. je ukazana ljekarska pomoć i on je trenutno hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj, odbačen od strane M.C. 

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su od osumnjičenih lica oduzeli tri vozila, koja će biti predmet provjera, kao i druge predmete koji će biti predmet vještačenja. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.