Dvogodišnjak preminuo nakon što je progutao dio igračke

Dvogodišnjak preminuo nakon što je progutao dio igračke

Prema pisanju italijanskih medija, dječak je prebačen u bolnicu u Monterotondu pod šifrom crveno i sa zastojem rada srca nakon što je progutao dio igračke

Dvogodišnji dječak umro je u bolnici Gemeli u Rimu gdje je prebačen helikopterom u veoma teškom stanju.

Prema pisanju italijanskih medija, dječak je prebačen u bolnicu u Monterotondu pod šifrom crveno i sa zastojem rada srca nakon što je progutao dio igračke.

Policija istražuje slučaj, a tužilaštvo je otvorilo istragu sa hipotezom krivičnog djela ubistvo iz nehata protiv nepoznatih lica.

Glavni tužilac Tivolija Frančesko Mendito naložio je i istragu o porijeklu i vrsti igračke koju je dijete progutalo u svom domu u Monterotondu.

Bolnica Gemeli je rekla da je dijete došlo iz bolnice u Monterotondu sa već moždanom smrću nakon više od sat vremena kardiopulmonalne reanimacije.

Roditelji su dali saglasnost za vađenje organa, koje je urađeno sinoć, piše Telegraf.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.