Budućnost gostuje Bukureštu: Veliki izazov i biće teško poslije duge pauze

Budućnost gostuje Bukureštu: Veliki izazov i biće teško poslije duge pauze

Nakon pauze zbog Svjetskog prvenstva koje je održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, nastavlja se najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi.

“Biće sigurno teško u Bukureštu, mogu da ponovim ono što sam rekla i prije prvog meča, a to je da je u pitanju jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Veliki izazov i biće teško poslije duge pauze, ali vidim veliku energiju kod svih djevojaka, naročito onih koje nijesu nastupile na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da možemo da izvučemo maksimum iz ovog meča, moramo da razmišljamo pozitivno”, rekla je trener Bojana Popović.

Nakon osam kola, “plave” imaju tri boda, dok Brest i Debrecin koji su glavni konkurenti u borbi za pozicije koje vode u osminu finala imaju po četiri boda više.

ĆSM Bukurešt je favorit pred svojim navijačima, nakon što je krajem oktobra slavio u Podgorici – 29:24.

“Bukurešt je izuzetan tim, pokriven sa dvije-tri igračice na svim pozicijama. Ne znam u kojem sastavu će nastupiti, u Podgorici nije igrala Grejs Zadi, ali mislim da se i ona vratila u tim nakon Svjetskog prvenstva. I Krstina Neagu će biti spremna za nastavak Lige šampiona, tako da je sigurno da će nastupiti u jakom sastavu. Sigurno da pred svojim navijačima žele da pokažu da mogu mnogo bolje nego u prvom dijelu sezone, u kojem su imale uspona i padova, pa izgubile i bod od Debrecina kod kuće. Moramo da budemo spremne da će pružiti maksimum, jer žele da sebi dokažu neke stvari. I mi međutim, moramo da iskoristimo naše šanse i da probamo da odigramo sličan meč kao onaj u Podgorici i da im pariramo na najbolji način”.

Sve djevojke su zdrave, u sastavu je samo jedno novo ime, a to je Nikolina Marković koja je iz Rudara priključena prvom timu.

“Odlično poznajemo ekipu ĆSM Bukurešta. Imale smo vremena da se kvalitetno spremimo i da ih dobro analiziramo. Znamo što nas čeka i protiv kakvog tima igramo, ali mnogo je važnije kakav će biti naš pristup. Od prvog minuta moramo da pokažemo dobru energiju, stabilnu i jaku odbranu, te da tehničke greške svedemo na minimum. Odlično treniramo i radimo, ako tu energiju prenesemo i na utakmicu, vjerujem da možemo da ostavimo dobar utisak”, istakla je Tanja Ivanović, desni bek ŽRK Budućnost Bemax.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.