Dedeić: Dobra posjeta tokom novogodišnjih praznika, Budva najposjećenija
Vatromet za doček Nove godine u Budvi, Foto: Mediabiro, Arhiva

"Crna Gora u vrhu kada se gleda organizovanje novogodišnje večeri"

Dedeić: Dobra posjeta tokom novogodišnjih praznika, Budva najposjećenija

Prema posljednjem presjeku od 4. januara u Crnoj Gori trenutno boravi oko 17.300 gostiju, što je ostvarenje u odnosu na prethodnu godinu od 92%, a negdje 38% više u odnosu na 2019. godinu, kazao je savjetnik direktorice NTO Amel Dedeić. Najveći broj posjeta je, kako je kazao, zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

U hotelima trenutno boravi, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, negdje oko 4.700 gostiju, kazao je Dedeić u "Dobro Jutro Crna Gore" na TVCG. 

"To je 51% više u odnosu na prethodnu, a negdje oko 25% više u odnosu na 2019. godinu. Dakle, to su podaci koje trenutno imamo, to su procjene", istakao je Dedeić. 

Kada u pitanju samu struktura turista, Dedeić poručuje da je najveći broj procenta sa tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i svakako Njemačke, Turske, Austrije i Rusije.

"Mi uvijek čekamo te podatke od MONSTAT-a koji su najprecizniji, ali svakako od njih se sumiraju rezultati, poslije božićnih  i novogodišnjih praznika, imaćemo negdje barem približno, ja se nadam, u toku januara mjeseca, da vidimo kako se to kretalo u odnosu na prethodne godine", naglasio je on. 

Dedeić je naglasio da obzirom da je bilo nekoliko programa širom našeg primorja, posjeta je bila izuzetno dobra.

"Mi smo poslije novogodišnjih praznika sproveli neku jednokratnu anketu sa lokalnim turističkim organizacijama, da vidimo kako su one zadovoljne posjetom i negdje oko 70% je kazalo da je posjeta bila izuzetno dobra", istakao je on. 

Najveći broj posjeta je zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

"Kada je Budva u pitanju imamo neke procjene od 30. decembra, dakle kad je bio koncert Aleksandre Prijović, negdje je bilo prisutno oko 50 hiljada ljudi. Kad je Tivat u pitanju, dakle 31. i 1. odnosno na koncertima Harisa Džinovića i Aca Pejovića, bilo je prisutno oko 20 hiljada ljudi. Kada je Kotor u pitanju, dakle za tri noći 30. , 31. i 1. procjena je negdje da je bilo oko 80 hiljada ljudi. Dakle to nam sve govori da je posjeta bila dobra i da smo još jednom pokazali da smo, da kažem, negdje u vrhu, barem kada je region u pitanju, kada su novogodišnji dočeci u pitanju", kazao je Dedeić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.