Červar: Crna Gora ima što većina selekcija nema

Červar: Crna Gora ima što većina selekcija nema

Lino Červar će 20 godina od osvajanja olimpijskog zlata obilježiti objavom nove knjige koju najavljuje kao vodič za sve trenere i one koji misle da se bave tim poslom.

Na velikim takmičenjima vodio je selekcije tri države – Italiju, Hrvatsku i Makedoniju. Ona prva bez njega više nikad nije izborila plasman. Druga je posljednje finale bez Červara igrala još davne 1996. godine. A u onoj trećoj i danas dominiraju igrači koje je sam stvorio.

Červar je u intervjuu za Lob sport prokomemtarisao i našu selekciju koja će igrati u grupi sa Mađarskom, Srbijom i Islandom…

“Ubijeđen sam da taj tim ima nešto što nemaju i puno jače selekcije. Recimo, dva beka kakva nema 80 odsto sastava na EP-u: Vujovića i Borozana. Tu je i mladi Kaluđerović te Dragašević na lijevom beku. Imaju dobrog pivota Grbovića, odlično lijevo krilo Miloša Vujovića… Radović se povrijedio, takođe dobar, imaju sjajnog Simića na golu… Ma odličan tim, dobro složen i baš nikome nije lako s njima. Gledajući samo sastav, bilo bi iznenađenje da ne odu u drugi krug. Neovisno što su tu Srbija, Island i Mađarska. Oni imaju dva šutera, drugi ne. E sada, ono što nije dobro… Nisu složili odbranu. A imaju izvanrednog golmana i visoki su. Puno moraju da rade na odbrani, a vidimo ni da u minutima odmora ona nije u fokusu. Kod vrhunskih jest, ali kod manje vrhunskih… Riberi je odbrana ključ i iz nje tranzicija naprijed… Na takmičenje treba da se dođe s nekom novošću, ne samo s voljom. Ona je dobra, ali nije dovoljna”.

KAKO PREDVIĐATE RASPLET GRUPE SA MAĐARSKOM, SRBIJOM I ISLANDOM?

“Vidio sam dobre stvari kod Crne Gore. Branko Vujović se digne s deset i zabije gol. Nema tu odbrane. Kriza rukometa nastala je kad smo zapostavili visoke igrače. Prolazi i probijanja će da prolaze neko vrijeme, ali bez pravog šutera… Sjetite se Dejana Manaskova ili Jovice Cvetkovića. Pametnu i školovanu ekipu ne možeš da dobiješ na pretrčavanje. Grupa? Sve se svodi na to hoće li Crna Gora da popravi odbranu. U šali sam Šoli rekao: “Ako ne popraviš odbranu, nećeš da dobiješ nijednu”, kazao je Červar za Lob sport.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.