Finska: Granica s Rusijom ostaje zatvorena

Finska: Granica s Rusijom ostaje zatvorena

Finska će produžiti period zatvaranja granice sa Rusijom, što je trebalo da bude okončano 15. januara, izjavila je ministarka poljoprivrede i šumarstva, Sari Esaja.

- Granica će ostati zatvorena - rekla je Esaja medijskoj kući ILE, piše Reuters.

Finski mediji ranije su javili da će Vlada produžiti mjeru.

Finska je krajem prošle godine zatvorila granicu s Rusijom da bi spriječila sve veći broj tražilaca azila da uđu u zemlju i objavila da je Moskva orkestrirala priliv ljudi, što je Kremlj negirao.

Oko 900 tražilaca azila iz zemalja poput Kenije, Maroka, Pakistana, Somalije, Sirije i Jemena u novembru je ušlo u Finsku iz Rusije, navodi se u podacima finske granične službe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.