Njemačka će braniti Izrael od optužbi za genocid u Gazi

Njemačka će braniti Izrael od optužbi za genocid u Gazi

Savezna vlada Njemačke odbacuje optužbe za genocid protiv Izraela. To je neutemeljeno - rekao je njemački ambasador u Izraelu Stefen Seibert

Njemačka vlada tvrdi da će govoriti u odbranu Izraela kao treća strana na Međunarodnom sudu pravde, negirajući optužbe da Izrael čini genocidna djela u Gazi.

- Savezna vlada Njemačke odbacuje optužbe za genocid protiv Izraela. To je neutemeljeno - rekao je njemački ambasador u Izraelu Stefen Seibert u objavi na društvenim medijima.

- Na glavnoj raspravi Njemačka će zato izraziti svoj stav kao treća strana. Nastavljamo podržavati rad ICJ-a kao što smo to činili decenijama - saopštio je ambasador Njemačke na mreži X.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.