Kazna- godina dana robije
Marijana Mateus

Marijana Mateus

Kazna- godina dana robije

Marijana Mateus bi mogla da izbjegne suđenje ako uplati novac u humanitarne svrhe, ali s tim mora da se složi povrijeđena porodica, što oni ne žele

- Ne želim da Marijana Mateus uplati novac u dobrovoljne svrhe i tako izbjegne krivično gonjenje. Kakve posljedice će onda ona snositi za to što je ugrozila život moje porodice? S njom ćemo se vidjeti na sudu!

Ovo je za Kurir rekao Aleksandar M. (36), vozač „juga“ na koji je u srijedu u centru Beograda džipom „audi Q7“ naletjela kreatorka Marijana Mateus (42). U sudaru su osim Aleksandra lakše povrijeđeni njegov dvogodišnji sin B. M. i supruga Marija (36). Kreatorka je bez zaustavljanja prošla na znak „stop“ i udarila u „jugo“ u kojem je bila tročlana porodica, a od siline udarca auto se prevrnuo. Ukoliko se utvrdi da je kriva, kreatorka bi mogla da bude osuđena na zatvorsku kaznu do godinu dana.

- Za to krivično djelo predviđena je zatvorska ili novčana kazna, a sud takođe može da izrekne i mjeru zabrane upravljanja vozilom. Međutim, u praksi se češće primjenjuje institut odlaganja. Pod posebnim okolnostima i uslovima, tužilac može da odloži krivično gonjenje ukoliko osumnjičeni ispuni određene obaveze prema oštećenima i društvu, odnosno uplati određenu novčanu sumu u humanitarne svrhe, ali s tim mora da se složi i oštećena strana – kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja.

Vozač „juga“ Aleksandar M. kaže da želi da vidi Marijanu Mateus na sudu.

- Najbitnije je da smo živi i zdravi i da niko od nas troje nije teže povrijeđen. Ipak, ogorčen sam zbog toga što je ona izjavila da je sve vrijeme bila uz moju porodicu i što je rekla da je vozila 40 kilometara na sat. Da je išla tom brzinom, stala bi u mjestu!

Da je ljudski htjela da se raspita za zdravlje mog sina, mogla je da dođe u bolnicu, niko joj to ne bi zabranio. Međutim, ona je poslije uviđaja otišla u London. Eto koliko je bila zabrinuta – ogorčen je Aleksandar.

On je zahvalan momku iz „Parking servisa“ koji je poslije udesa prvi pritrčao u pomoć.

- Hvala mu od srca što je pomogao djetetu i Mariji. Ujedno bih zahvalio i drugim ljudima koji su nam se našli u nevolji – rekao je naš sagovornik.

Izvor: Kurir-info.rs