Ukrajina: Oborili smo dvije ruske letjelice

Ukrajina: Oborili smo dvije ruske letjelice

Ukrajina je saopštila da je danas iznad Azovskog mora oborila ruski avion za rano upozoravanje koji može da otkrije mete udaljene do 650 kilometara, i ključnu komandnu letjelicu koja prenosi informacije kopnenim trupama.

Avioni su ključni za planiranje kretanja ruskih trupa na ratištu u Ukrajini. Ako se potvrdi njihovo obaranje, to bi bio veliki uspjeh za Kijev u gotovo dvogodišnjem ratu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Jedna neprijateljska letjelica za radarski nadzor A-50, i vazdušni komandni centar Il-22 manje. Specijalna operacija u Azovskom regionu je bila uspješna", saopšteno je iz ukrajinskih vazduhoplovnih snaga.

Glavni komandant ukrajinskih snaga Valerij Zalužni rekao je da je Kijev "uništio" avione.

"Zahvalan sam vazduhoplovnim snagama na odlično planiranoj i izvedenoj operaciji u Azovskom regionu", naveo je Zalužni na Telegramu.

Moskva nije komentarisala ukrajinske tvrdnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.