Ukrajina naredila evakuaciju civila iz dvadesetak sela

Ukrajina naredila evakuaciju civila iz dvadesetak sela

Ukrajina je danas naredila evakuaciju 26 sela iz Harkovske oblasti na sjeveroistoku zemlje, zbog ponovljenih napada ruske vojske u toj zoni.

"Obzirom na situaciju uvodimo obaveznu evakuaciju stanovništva iz zajednica Kindrašivska i Kurlivska u okrugu Kupjansk", napisao je na društvenim mrežama regionalni guverner Oleg Sinegubov.

On je naveo imena 26 mjesta na koja se naredba odnosi, a u kojima živi 3.043 ljudi, uključujući 279 djece.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da su u sinoćnjim ruskim artiljerijskim napada ranjene najmanje tri osobe u gradiću Njujork koji se nalazi u regionu Donbas na istoku Ukrajine, kao i da je pet osoba i dalje pod ruševinama.

Ruska vojska je napala to mjesto bombama za navođenje, navelo je ministarstvo. U napadima je oštećeno šest trospratnih zgrada, kao i tri kuće.

Rusija je danas objavila da je tokom noći neutralisala više ukrajinskih dronova iznad svojih graničnih oblasti sa Ukrajinom, a da je u jednom napadu ranjena djevojčica.

Kako su navele lokalne vlasti, pet ukrajinskih dronova je uništeno, tri su presretnuta iznad oblasti Voronjež, a četiri iznad oblasti Belgorod, koje se nalaze na granici sa Ukrajinom.

Djevojčica rođena 2013. ranjena je krhotinama oborenog drona koji su pali na njenu zgradu, rekao je guverner regiona Voronjež Aleksander Gusev.

Posljednjih nedjelja Kijev i Moskva pojačali su napade u ratu koji traje gotovo dvije godine, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.