Turska: Prevrnuo se autobus; stradalo devet osoba, 30 povrijeđeno

Turska: Prevrnuo se autobus; stradalo devet osoba, 30 povrijeđeno

"Tragična saobraćajna nesreća dogodila se kao rezultat prevrtanja putničkog autobusa sa 40 putnika i 3 člana posade na putu za Mersin“.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u turskoj provinciji Mersin život je izgubilo devet osoba, a 30 je povrijeđeno.

Do nesreće je došlo kada se međugradski putnički autobus, koji je vozio za jugoistočnu provinciju Mardin iz okruga Marmaris na zapadu Mugle, udario u barijeru na izlazu iz tunela Sarijar i prevrnuo se, prenosi N1.

Kako navodi portal "Daily sabah" nesreća se dogodila na izlazu iz tunela Sarijar u naselju Jenikaš na autoputu D-400, gde se autobus sudario sa barijerom i prevrnuo.

Na lice mjesta su upućeni timovi za hitne intervencije, uključujući zdravstveno osoblje, žandarmeriju, Upravu za vanredne situacije (AFAD) i vatrogasne jedinice.

Povrijeđeni su kolima hitne pomoći hitno prevezeni u bolnice.

Guverner Mersina Ali Hamza Pehlivan objavio je saopštenje u kojem je naveo da se nesreća dogodila otprilike 170 kilometara od centra grada, na autoputu Mersin-Antalija, oko 01:15 časova.

"Tragična saobraćajna nesreća dogodila se kao rezultat prevrtanja putničkog autobusa sa 40 putnika i 3 člana posade na putu za Mersin“, rekao je guverner.

Mersin-Antalya yolu güzergahında, Aydıncık İlçemizin Yenikaş mah.sınırları içerinde Mersin istikametine doğru 40 yolcu, 3 mürettebatla seyir halinde Sarıyar tüneli çıkışı kazada 9 kişi hayatını kaybederken 30 yaralı Allah dan rahmet yaralılara şifa@KocakoyAk @Akparti pic.twitter.com/SbZBwyNUGV

— Hilmi Kaya (@HilmiKa76107205) January 16, 2024

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.