Ubijen grčki šef mafije: Ubica ispalio više od 90 metaka, napad trajao 39 sekundi

Ubijen grčki šef mafije: Ubica ispalio više od 90 metaka, napad trajao 39 sekundi

Dvojica policajaca uhapšena su sledećeg dana zbog kršenja službene povjerljivosti i puštanja snimka u medije Na brutalnost grčke mafije, piše BBC, bačeno je novo svetlo nakon ubistva šefa kriminala Vangelisa Zambounisa na benzinskoj pumpi u južnom djelu Atine, prenosi N1.rs.

U toku je potraga za ubicama ovog vođe kriminalnog klana, koji je ubijen ranije ove nedelje, navodi BBC.

Više od 90 metaka iz puške kalašnjikova ispaljeno je na Zambounisa, koji se smatra moćnom figurom u grčkom kriminalnom podzemlju. Napad je trajao 39 sekundi.

Snimak brutalne likvidacije možete pogledati OVDJE.

Navodno je vodio lanac iznude i bio je umješan u šverc cigareta i goriva.

Na video snimku sigurnosnih kamera koji je kružio društvenim mrežama nekoliko sati nakon ubistva u ranim jutarnjim satima u nedelju, vidi se čovjek za koga se pretpostavlja da je Zambounis kako ulazi u blindirani BMW, parkiran ispred benzinske pumpe u oblasti Neos Kosmos u Atini.

Drugo vozilo se zatim zaustavlja iza „BMW“-a. Policija je kasnije utvrdila da je riječ o „leksusu“ lažnih registarskih oznaka, ukradenom u Italiji prije nekoliko mjeseci.

Dva čojveka iskaču. Jedan, obučen u crno i nosi skijašku masku, prilazi BMW i ispaljuje pušku AK-47 na prozor vozača iz neposredne blizine, zastajući samo da ponovo napuni.

Naoružani napadač tada vadi pištolj iz jakne, otvara vrata automobila i još jednom puca u putnika, dok je drugi muškarac takođe ispalio nekoliko metaka iz kalašnjikova u vozilo sa druge strane. Obojica se zatim odvezu u „leksusu“

Ovaj automobil je kasnije, izgoreo, policija pronašla na periferiji Atine.

Okrutnost ubistva izazvala je značajnu pažnju u Grčkoj – ne samo zato što je snimljeno kamerama i ubrzo potom prikazano na grčkoj televiziji.

Dvojica policajaca uhapšena su sledećeg dana zbog kršenja službene povjerljivosti i puštanja snimka u medije.

Grčki izvještaji su puni spekulacija o motivima ubistva Zambounisa.

Jedna teorija je da je likvidacia naručena kao osveta za ubistvo mafijaškog rivala Vasilisa Rubetisa u junu 2023. godine.

Druga teorija vezuje ubistvo za tekuće tenzije između domaćih švercera duvanskih proizvoda i stranih mafijaša koji uvoze jeftine cigarete iz Ukrajine.

Lokalni mediji su takođe izvjestili da je u prtljažniku automobila Zambounisa pronađena puška kalašnjikov i da je imao pištolj u futroli za rukavice.

Poznato je da je preživio pokušaj ubistva 2018. godine, kada je njegov napadač pokušao da puca u Zambounisov automobil, ali mu se oružje pokvarilo.

Prema grčkom dnevniku Kathimerini, u Grčkoj je od 2017. godine počinjeno više od 20 ubistava po narudžbi među bandama umješanim u iznudu i druge kriminalne aktivnosti.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.