Tužna vijest: Preminuo Dejan Milojević

Tužna vijest: Preminuo Dejan Milojević

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je u 47. godini života od posljedica srčanog udara.

Tu informaciju potvrdio je Golden Stejt, u kom je nekadašnji igrač i trener Budućnosti bio pomoćni trener.

Njemu je pozlilo u utorak uveče tokom večere u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, brzo je prevezen u najbližu bolnicu i potom hitno operisan.

Milojević je iza sebe ostavio suprugu i sina Nikolu.

Izuzetan trag je ostavio u Budućnosti gdje je kao igrač osvojio duplu krunu u SR Jugoslaviji, a bio je među najboljim igračima Budućnosti u Euroligi početkom novog milenijuma.

Dejan Milojević je rođen u Beogradu 15. aprila 1977. godine. Prve košarkaške korijene napravio je u Košarkaškom klubu Beovuk iz Beogradu, a godine 1998. je prešao u FMP Željeznik. Poslije dvije odigrane sezone u FMP-u, prešao je u Budućnost u kojoj je pokazao svoje košarkaške sposobnosti i za četiri godine provedene u klubu osvojio je u sezoni 2000/01 duplu krunu i prošao u 16 najboljih ekipa u Euroligi.

Godine 2004. je prešao u Partizan i postao najbolji igrač NLB lige i nekoliko puta najkorisniji igrač kola u Euroligi.

Sa Partizanom je osvojio dvije titule prvaka Srbije i Crne Gore. Izabran je za najboljeg igrača Jadranske lige i za najboljeg igrača SCG u sezoni 2003/04.

Iz Partizana odlazi u Pamesu gdje provodi dijve sezone. U sezoni 2008/2009. je kratko bio član turskog Galatasaraja. Godine 2009. vratio se u Partizan da završi karijeru.

Bio je član mlade reprezentacije ispod 22 godine (sa kojom je osvoijo zlato). Sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Nastupao je takođe i na EP 2005. u Srbiji i Crnoj Gori.

U oktobru 2012. godine postao je prvi trener Mege. Tu se najduže zadržao, čak osam godina, uz osvojen Kup Radivoja Koraća 2016. godine.

Godine 2022. sa Golden Stejtom je osvojio i šampionski prsten.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.