Zelenski najavio da Ukrajini stiže vojna pomoć: Očekujemo nove sporazume

Zelenski najavio da Ukrajini stiže vojna pomoć: Očekujemo nove sporazume

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje određeni broj novih sporazuma o isporukama naoružanja Ukrajini, koji bi trebalo da budu potpisani sljedećeg mjeseca.

„Pripremamo nove sporazume sa partnerima. Jake bilateralne sporazume. U januaru i februaru bi trebalo da imamo rezultate. Postoje određeni datumi kada se mogu očekivati novi i jaki sporazumi“, rekao je Zelenski u videu obraćanju, prenosi Rojters.

Zelenski nije naveo zemlje sa kojima se nada da će postići nove bilateralne sporazume, ali posljednjih nekoliko nedjelja predsjednik Ukrajine imao je intenzivne diplomatske aktivnosti pokušavajući da obezbijedi snažniju političku i vojnu podršku.

Rojters navodi da su se, nakon izbijanja sukoba sa Rusijom u februaru 2022. godine, zapadni saveznici Ukrajine ujedinili da zvaničnom Kijevu obezbijede nezapamćenu vojnu i svaku drugu pomoć.

Novac i vojna oprema posljednjih mjeseci sporo pristižu u Ukrajinu, pošto u SAD raste protivljenje obezbjeđivanju veće pomoći za Kijev, dodaje agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.