Ukrajina tvrdi da je noćas oštetila naftni kompleks na jugu Rusije

Ukrajina tvrdi da je noćas oštetila naftni kompleks na jugu Rusije

Ukrajina je preuzela odgovornost za noćašnji napad na naftni kompleks, na jugu Rusije, na obali Crnog mora. Ruske vlasti su saopštile da je to postrojenje oštećeno u požaru, prenose agencije.

Ukrajinske bezbjednosne službe (SBU) tvrde da su napale rafineriju u Tuapseu, gradu koji se nalazi na obali Crnog mora, kao i da je postrojenje za obradu nafte oštećeno, rekao je za Frans pres ukrajinski vojni izvor.

Ruske regionalne vlasti su noćas objavile da je izbio požar u naftnom kompleksu u Tuapseu, ne navodeći uzrok.

Požar je savladan oko 5.00 jutros po lokalnom vremenu i nije prijavljeno da ima nastradalih. Ruska strana nije dala nikakve naznake o obimu štete.

- SBU udara po dubini u Rusiji i nastaviće da napada infrastrukturu važnu za rusku privredu, koja obezbeđuje gorivo za ruske snage - rekao je taj vojni izvor za Frans pres.

Poslije neuspeha ljetnje kontraofanzive i suočena sa novom ruskom kampanjom bombardovanja, Ukrajina izgleda povećava broj udara na ruskoj teritoriji, ciljajući industirjske i vojne lokacije. Međutim u više tih napada stradali su civili, posebno u Belgorodu, ruskom gradu na granici s Ukrajinom, navodi Frans pres.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.