U Španiji uhapšen vođa opasen Mokro mafije
Ilustracija

U Španiji uhapšen vođa opasen Mokro mafije

Nacionalna policija Španije uhapsila je prije dva dana Karima Bujakrišana, vođu Mokro mafije, kojeg policijski krugovi označavaju kao najtraženijeg i najopasnijeg. Tokom posljednjih nekoliko godina, prema pisanju španskih medija, Mokro mafija je, uz albansku i balkansku, dominirala svijetom organizovanog kriminala u Evropi.

El Espanol Mokro mafiju opisuje kao opasan klan, čiji su članovi uglavnom Marokanci druge generacije koji su "uplašili Holandiju i širili svoje pipke širom kontinenta".

Jedinica za privredni i fiskalni kriminal (UDEF) Nacionalne policije je 2018. godine preduzela istragu koja je direktno djelovala protiv privrednih struktura ove vrste organizacija i koja se sada realizuje, šest godina kasnije, piše El Espanol.

Pored Bujakrišana, uhapšeno je još pet osoba, a završeno je 14 pretresa u provinciji Malaga (3) i u gradu Melilja (11).

Organizacija Karima Bujakrišana bila je posvećena međunarodnom švercu narkotika velikih razmjera, odnosno unošenju velikih količina kokaina u Šaniju, kao i pranju novca. Da bi to uradili, koristili su ličnu, pomorsku i komercijalnu infrastrukturu suglavnom u Malagi, Barseloni, Melilji ili Marbelji, kao i u inostranstvu.

Prema istražiteljima UDEF-a, Bujakrišan je najtraženiji i najopasniji kriminalac holandske mafije. Bio je uključen u brojne policijske istrage i godinama je djelovao kao veza u Španiji sa raznim međunarodnim kriminalnim organizacijama uključenim u međunarodnu trgovinu kokainom.

Akcijom je ukupno oduzeto 75.000 eura u gotovini, nakit u vrijednosti od oko 10.000 eura, kao i dva komada vatrenog oružja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.