Italija obustavila finansiranje Agencije UN za palestinske izbjeglice

Italija obustavila finansiranje Agencije UN za palestinske izbjeglice

Radimo na humanitarnoj pomoći za Palestince dok štitimo bezbjednost Izraela, rekao je Tajani Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani saopštio je danas da je ta zemlja obustavila finansiranje Agencije UN za palestinske izbjeglice (UNRWA) zbog napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Radimo na humanitarnoj pomoći za Palestince dok štitimo bezbjednost Izraela - rekao je Tajani u objavi na platformi X.

Prethodno su Australija i Kanada takođe suspendovale finansiranje UNRWA, nakon što je Izrael optužio nekoliko zaposlenih te Agencije za umiješanost u Hamasov napad na jug Izraela u oktobru. Peni Vong, ministarka spoljnih poslova Australije, izjavila je danas da je veoma zabrinuta zbog optužbi protiv UNRWA, prenosi Gardijan.

Prema njenim riječima, Australija podržava najavu pokretanja istrage o optužbama protiv te organizacije. Vong je, takođe, napomenula da UNRWA spašava živote i pruža osnovne usluge u Gazi direktno onima kojima je to potrebno. Kanadski ministar za međunarodni razvoj Ahmed Husen juče je saopštio da Otava „privremeno pauzira finansiranje UNRWA dok se ne sprovede detaljna istraga“.

Odluke Australije i Kanade su uslijedile nakon što su SAD u četvrtak obustavile finansiranje UNRWA, zbog postojanja sumnje da je 12 zaposlenih „možda umiješano“ u napad koji je izveo Hamas, a koji je izazvao rat u Gazi.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.