Unutarpartijski izbori u DPS-u

Živković predsjednik, Vuković, Eraković, Vuković Kuč i Dizdarević potpredsjednici DPS-a

Na neposrednim unutarpartijskim izborima sinoć je za predsjednika Demokratske partije socijalista DPS izabran Danijel Živković, a za potpredsjednike Aleksandra Vuković Kuč, Ivan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

“Danas smo odlučno, otvoreno i moderno obnovili i učvrstili ugled. Pokazali smo da smo moderna partija. Pravo glaso imalo je 23.344 članova, a iskoristilo ga je 16.835 članova ili 71,78 odsto. Preko aplikacije je glasalo 80,18 odsto, u odborima 17,77 odsto, pismom 0,02 odsto. Glasanje je proteklo bez nepravilnosti”, saopštio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Centralne izborne komisije DPS i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Nikola Milović.

Živković je dobio 16.492 glasa “ZA”, dok je protiv 290 članova.

Danijel Živković, dosadašnji vršilac dužnosti šefa DPS-a, bio je jedini kandidat za predsjednika.

“Ivan Vuković dobio je 10824 glasova, Aleksandra Vuković Kuč 10723, Jevto Eraković 9864 i Abaz Dizdarević glasalo  6016”, rekao je Milović.

Kandidati za potpredsjednike, osim izabranih, bili su još i Dušan Raičević i Elvir Zvrko.

Portparol partije Miloš Nikolić je objasnio da, iako je kandidat za potpredsjednika Dušan Raičević imao 6508 glasova, što je više u odnosu na kandidata Dizdarevića, pravilnik nalaže da potpredsjednik mora biti makar jedna žena i makar jedan predstavnik manje brojnih naroda.

Elvir Zvrko je dobio 4.830 glasova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.