Norveška u iščekivanju najjače oluje u posljednjih 30 godina ​
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Norveška u iščekivanju najjače oluje u posljednjih 30 godina ​

Norveška se priprema za dolazak oluje Ingun, za koju zvaničnici tvrde da bi mogla biti najjača oluja u posljednjih 30 godina.

Stanovnici su pozvani da ostanu u zatvorenom i sigurnom prostoru, prenosi AP.

Predviđa se da će oluja u srijedu popodne najprije pogoditi centralnu Norvešku, prije nego što se u četvrtak preseli na sjever.

Očekuje se da će uraganski vjetrovi pogoditi region, a policija je upozorila da se očekuju udari od 126 do 180 kilometara na sat.

Vlasti su izdale crveno upozorenje, najvišeg nivoa, za područje oko grada Trondhajma, gdje se u srijedu očekuje jak vjetar.

Još jedno crveno upozorenje takođe je izdato za Lofotenska ostrva, sjeverno, duž obale na Arktiku.

Norveški premijer Jonas Gahr Store planirao je da se u srijedu vrati u Oslo, objavila je norveška novinska agencija NTB.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.