Marina nađena mrtva u stanu, IZBODENA 140 puta - Ubica uhvaćen posle skoro 30 godina

Marina nađena mrtva u stanu, IZBODENA 140 puta - Ubica uhvaćen posle skoro 30 godina

Krvavi otisak i dlaka zaglavljena u prstenu iskorišćeni su za identifikaciju muškarca optuženog za ubistvo žene pre skoro 30 godina u Velikoj Britaniji, rečeno je na sudu.

Marinu Kopel (39) je mrtvu pronašao njen muž Dejvid u avgustu 1994. godine, nakon što je izbodena više od 140 puta u stanu u centralnom Londonu.

Sandip Patel (51) je optužen za Marinino ubistvo, što on negira, nakon što se njegov otisak poklapa sa onim ostavljenim na mjestu ubistva.

On je postao potvrđeni osumnjičeni 2022. godine.

Poroti je rečeno da se njegov DNK poklapa i sa dlakom koju su istražitelji pronašli 2008. godine na prstenu koji je bio na Marininoj ruci, prenosi BBC.

"Marina Kopel je brutalno ubijena. Bilo je potrebno užasno puno vremena da se to riješi, ali sada imamo dokaze da je dlaka optuženog ostala zaglavljena na prstenu koji je Marina nosila kada je napadnuta i ubijena. Pored je pronađen i krvavi otisak koji odgovara Patelu. To je zato jer ju je on ubio prije puno godina", rekao je tužilac Vilijam Emlin Džons.

                                                                                                                                                                                                                                         Izvor:BBC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.