Radulović najavio smjenu borda direktora ŽPCG

Radulović najavio smjenu borda direktora ŽPCG

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović najavio je smjenu borda direktora Željezničkog prevoza Crne Gore. Novi bord će, kako je rekao nakon sastanka sa menadžmentom te kompanije, preispitati odgovornost izvršne direktorice. Poručio je i da će u februaru potpisati ugovor sa EBRD-om za kupovinu tri nova voza.

“Zakazaću vanrednu sjednicu u Skupštinu akcionara i predstavnici državnog kapitala biće razriješeni . Ja bih čak razriješio i predstavnike manjinskog kapitala, ali nemam tu zakonsku mogućnost. Kad dođe novi bord direktora, oni će preispitati odgovornost izvršne direktorice”, rekao je ministar.

Poručio je da ima mnogo problema, te da kreću u njihovo rješavanje.

Danas na sjednici Vlade, dodao je, usvojena je informacije o spajanju dvije firme.

Radulović je danas održao sastanak sa menadžmentom Željezničkog prevoza u vezi sa stanjem u toj kompaniji.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.