Tokom vikenda lišena slobode tri međunarodno tražena lica
Ilustracija

Tokom vikenda lišena slobode tri međunarodno tražena lica

Službenici Uprave policije su tokom vikenda lišili slobode tri međunarodno tražena lica koja potražuju Republika Austrija, Savezna Republika Njemačka i Republika Srbija.

Crnogorska policija lišila je slobode Z.D. (50) državljanina Republike Srbije, a po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beč.

On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog djela distribucija opojnih droga.

"Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Visbaden slobode je lišen državljanin Republike Albanije, E.A. (22). On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim organima Savezne Republike Njemačke zbog krivičnih djela teška krađa, krađa i oštećenje imovine", saopšteno je iz UP-a.

Z.T. (49) državljanin Bosne i Hercegovine je lišen slobode po naredbi Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu,  u cilju obezbjeđivanja  njegovog prisustva krivičnom postupku pred nadležnim organima Republike Srbije zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksploziva.

Svim gore navedenim licima je od strane Sudija za istrage Višeg suda određen ekstradicioni pritvor.

"Upotrebom servisa koji su povezani sa Interpolovom bazom podataka, za lica koja se potražuju na međunarodnom nivou, kako na graničnim prelazima tako i na teritoriji države, službenici Uprave policije su izvršili kontrole lica u realnom vremenu kroz baze traženih lica koje su rezultirale lišenjem slobode gore navedenih lica koja potražuju pravosudni organi Savezne Republike Njemačke, Republike Srbije i Republike Austrije, u veoma kratkom vremenskom periodu.

Kontrole lica, pogotovu kontrole na graničnim prelazima kojima su podložni svi putnici, čine crnogorsku policiju pouzdanim međunarodnim partnerom, a takođe i bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori dodatno sigurnijom i granične prelaze, koje kontroliše crnogorska policija, neprelaznom preprekom za međunarodno tražena lica", pojasnili su iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.