Podnijeta krivična prijava protiv
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava protiv "Gugi Commerce d.o.o. Budva" zbog građenja objekta bez prijave i dokumentacije za građenje

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug", Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i proaktivnim radom na terenu u cilju otkrivanja i sprečavanja nelegalne gradnje na teritoriji svoje nadležnosti, u saradnji sa Urbanističko – građevinskom inspekcijom izvršili kontrolu u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva.

"Tom prilikom je utvrđeno da je na dvije parcele došlo do odstupanja od građevinske dozvole koju posjeduje firma "Gugi Commerce d.o.o. Budva", gdje je na jednoj parceli izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom", saopšteno je iz Uprave policije.

Od strane inspekcije zabranjeno je izvođenje daljih radova.

U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su obavještenja na zapisnik od odgovornog lica u firmi "Gugi Commerce d.o.o. Budva", B.S. (61).

On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura.

"Sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva „Gugi Commerce d.o.o. Budva" i B.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", poručuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.