Mobilni telefoni: Ne sušite ajfon u vrećici pirinča, kaže Epl

Mobilni telefoni: Ne sušite ajfon u vrećici pirinča, kaže Epl

Popularnim lijekom protiv vlage rizikujete da „male čestice” uđu u telefon i naprave štetu.

Ako vam se ajfon pokvasi, ne sušite ga u vrećici pirinča, savjet je Epla.

Uprkos popularnosti ove tehnike, stručnjaci već dugo upozoravaju da ne funkcioniše, a i testovi to pokazuju.

A sada je sam tehnološki gigant objavio vodič koji upozorava korisnike da bi male čestice zrna mogle da oštete uređaje.

U kompaniji su naveli da bi umjesto toga trebalo lagano telefon lupkati po dlanu, tako da ulaz za punjač bude okrenut nadolje, a zatim ga ostaviti da se osuši.

Uprkos sve većoj sofisticiranosti pametnih telefona, na internetu se može naći mnoštvo ideja kako da se osuše ako su pokvašeni.

Epl je iskoristio priliku da odvrati korisnike od nekih.

Osim što treba izbjegavati pirinač, savjetuje se i da ne pokvašeni telefon ne suši na radijatoru ili fenom za kosu.

Takođe, korisnicima se savjetuje da ne ubacuju u telefon „strani predmet, kao što je pamučni štapić ili papirni peškir".

Umjesto toga, telefon treba ostaviti u suvoj prostoriji prije ponovnog povezivanja sa punjačem.

Kao što se navodi na sajtu MekVorld - koji je prvi uočio nova uputstva Eplove podrške - promjena dizajna pametnih telefona mogla bi da znači da svi ovi savjeti u budućnosti budu nepotrebni.

Novi uređaji sve bolje podnose kvašenje, te svi Epl uređaji, od ajfona 12 pa nadalje, mogu da izdrže potapanje do dubine od šest metara i do pola sata.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.