Rasvijetljeno više krivičnih djela i procesuirano sedam lica
Ilustracija

Rasvijetljeno više krivičnih djela i procesuirano sedam lica

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, lišili slobode šest osoba, a protiv jedne podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.

“Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa slobode su lišeni D.B. (35) i F.U. (32), dok je M.D. (22) lišen slobode zbog krivičnog djela prikrivanje. Oni su, kako se sumnja otuđili vozilo marke “Porshe Boxer“, koje se nalazilo u jednoj garaži, a koje su potom odvezli u Zetu i prodali ga za iznos od 3.200 eura“, saopšteno je iz UP-a.

Dodaju da se preduzimaju aktivnosti na pronalasku vozila. 

Jedno maloljetno lice staro 17 godina i E.D. (18) su lišeni slobode nadugo nakon izvršenog krivičnog djela teška krađa. Oni su, kako se sumnja, provalili u unutrašnjost jednog marketa i otuđili 220 paklica cigareta. 

Takođe, u vršenju krivičnog djela krađa policija je zatekla M.I. (60) i lišila ga slobode. Sumnja se da je on prethodno počinio jedno krivično djelo na način što je izvršio premetačinu u jednom vozili koje je bilo parkirano, te otuđio 470 eura. Njemu se na teret stavljaju dva krivična djela krađa. 

Zbog krivičnog djela iznuda, podgorička policija je nadležnom državnom tužiocu, protiv B.J. (18), podnijela krivičnu prijavu u redovnom polstupku. On je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu prijetnjama od oštećenog starog 15 godina iznuđivao novac. Sumnja da je na taj način oštećenom iznudio oko 600 eura. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.