Preminuo u KCCG od posljedica ranjavanja, prilikom pokušaja bjekstva uhapšen osumnjičeni član kriminalne grupe

Preminuo u KCCG od posljedica ranjavanja, prilikom pokušaja bjekstva uhapšen osumnjičeni član kriminalne grupe

M.N. preminuo u kliničkom centru Crne Gore od, kako je saopšteno iz policije, posljedica povreda koje je zadobio 9. februara

Dvadesetsedmogodišnji S.R. uhapšena je zbog sumnje da je nanio teške tjelesne povrede M.N. koji je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Kako piše u saopštenju Uprave policije S.R. je pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, a povrede zbog kojih je preminuo M.N. je zadobio 9. februara.

"Osumnjičeni S.R. je pripremao i pokušao da se da u bjekstvo, međutim, on je u ranim jutarnjim časovima, uz adekvatne operativno taktičke mjere i radnje policijskih službenika, spriječen u toj namjeri i nakon izlaska iz objekta stanovanja, u neposrednoj blizini istog, lišen slobode. On je tom prilikom sa sobom nosio ruksak u kojem se nalazio pištolj sa okvirom i devet komada municije, dva okvira od pištolja i 65 komada municije, praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne mase oko 360 grama, kao i tri vage za precizno mjerenje", saopšteno je iz policije.

Dodaju da se S.R. osim za krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt, sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, 9. februara nikišćka policija je obaviještena od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći sa povredama glave u njihovim prostorijama nalazi M.N., te da je riječ o teškoj tjelesnoj povredi u vidu frakture medijalnog zida orbite sa dislokacijom. Tokom kriminalističke obrade oštećeni je naveo da je povredu zadobio padom u dvorištu svoje kuće, u koju izjavu su policijski službenici posumnjali i nastavili sa preduzimanjem daljih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima je nastupila teška tjelesna povreda. Kriminalistička policija je u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzela niz mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je M.N. zadobio povrede, a kojom prilikom je sprovedena kriminalistička obrada, prikupljen veći broj obavještenja od građana, te izuzet i pregledan veći broj video nadzora sa lica mjesta", piše u saopštenju policije.

Dodaje se da su došli do sumnje da je S.R., nakon kraćeg verbalnog konflikta, M.N. nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu glave.

"S.R. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuta krivična djela i uz krivičnu prijavu sproveden je na dalju nadležnost državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", zaključuje se u saopi

IZVOR:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.