Glavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu

Glavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu

U Multimedijalnoj sali Skupštine Glavnog grada juče je održana panel diskusija pod nazivom “Budućnost startup preduzetništva i visokih tehnologija”, u organizaciji Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada Podgorica.

Panel je, kako je saopštila lokalna uprava, svečano otvorio mr Šućo Orahovac, sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i investicije, dok su učesnici bili prof. dr Jovan Mirković, Fondacija za promovisanje nauke PRONA, prof. dr Đuro Kutlača, Institut Mihajlo Pupin, mr Frane Šesnić, direktor ZICER-a (Zagrebački inovacijski centar), a moderator Matija Miljanić.

“Naš cilj je da otkrijemo kako možemo iskoristiti tehnološke inovacije i preduzetnički duh kako bismo stvorili održive poslovne modele koji će donijeti korist ne samo našim kompanijama, već i širem društvu. Uloga Glavnog grada u podršci razvoju startup ekosistema i tehnoloških inovacija je ključna za stvaranje povoljnog okruženja za razvoj novih preduzeća i tehnoloških ideja”, kazao je sekretar za preduzetništvo i investicije mr Šućo Orahovac.

Iz Glavnog grada navode da ovo je bila izuzetna prilika da se zajednički istraže najnoviji trendovi u svijetu startupova i visokih tehnologija, kao i da se upoznamo sa inovativnim idejama koje oblikuju budućnost našeg poslovanja.

Takođe, kako dodaju iz uprave, svi prisutni bili su u prilici da dublje zarone u sektor inovacija, razmotre njihov uticaj na naše poslovno okruženje, te razmjene ideje koje će oblikovati budućnost poslovanja.

Navodi se da na panelu je bilo riječi o ulozi nauke i istraživanja u podršci tehnološkom napretku, unaprjeđenju saradnje između akademske zajednice i preduzetničkog sektora, konkretnim koracima koje crnogorski preduzetnici mogu preduzeti, kao i ulozi lokalne samouprave u svim tim procesima.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.