Ministarstvo prosvjete: Krivična prijava protiv jedne osobe zbog falsifikovanja diplome srednje škole

Ministarstvo prosvjete: Krivična prijava protiv jedne osobe zbog falsifikovanja diplome srednje škole

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija MPNI danas je podnijelo krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv M.C zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje diplome srednje škole.

Kako je saopšteno iz MPNI, M.C. je dostavio lažnu i neistinitu obrazovnu ispravu za koju je u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju nadležna srednja škola utvrdila da nije vjerodostojna javna isprava.

“Iz tih razloga se osnovano sumnja da je M.C. izvršilo krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika”, navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva očekuju od nadležnih organa, da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima.

Izvor:Vpo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.