SPP: Dio Bošnjačke stranke na čelu sa Ibrahimovićem radi protiv interesa bošnjačkog naroda

SPP: Dio Bošnjačke stranke na čelu sa Ibrahimovićem radi protiv interesa bošnjačkog naroda

Predsjednik Opštinskog odobra Stranka Pravde i pomirenja Bijelo Polje Admir Camić kazao je da dio Bošnjačke stranke na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem radi protiv interesa bošnjačkog naroda i samo za svoje lične interese.

“Stoga ne čudi što Bošnjačka partija ne želi da podrži rezoluciju koja je predata Skupštini Crne Gore da osudi izraelske zločine u Palestini", navodi se u saopštenju bjelopoljskog Opštinskog Odbora Stranke pravde i pomirenja.

Kako navode dalje, maliciozno je svako prisustvo Bošnjačke stranke na obilježavanju godišnice otmice u Štrpcima, istih onih koji decenijama sarađuju u vlasti, koji su bili dio vlasti kada se desio ovaj zločin, "a da ne govorimo da ništa do sada nijesu preduzeli, da osim deklarativne podrške i jeftine lične samopromocije nisu uradili ništa ni za porodice".

“Kada govorimo o ličnim interesima, zašto ne naglasiti, kako su se mnogi funkcioneri ove partije obogatili, odakle pojedinim funkcionerima u Bijelom Polju odjednom lokali, kuće u vrijednosti na 100 hiljada eura, odakle im stanovi po Podgorici i primorju”, pitaju iz te partije.

Istiću da danas, ako želite da prođeze neki javni konkurs u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), Fondu za manjine, za raspodjelu sredstava za NVO, morate imati prolaz kroz funkcionere Bošnjačke stranke i da date procenat za to, gdje ih Bjelopoljci umjesto po imenima zovu "20 posto".

“A iste možete vidjeti i na svim odlukama, kao i njihove članove porodica, da ne govorimo javne konkurse preko bjelopoljskih sekretarijata koje vode njihovi funkcioneri. Interesantno je da se jedan od funkcionera Bošnjačke stranke, čim je izašao iz Vlade u kojoj je obavljao posao ministra, odmah sa članovima porodice vratio svom starom biznisu - kroz Fond za manjine”, navode u saopštenju SPP, koje potpisuje Camić.

Iz ove partije pozivaju Specijalno državno tužilaštvo (SDT), da ispita sve odnose Ervina Ibrahimovića sa koncesionarima kamenoloma Bijedići, kako su se dobijale ove i druge koncesije, dok je bio ministar saobraćaja.

Zato kako kažu, ne treba da se čudimo, što neće da podrže osudu zločina Izraela protiv Palestine i palestinske djece, "koju svakodnevno ubijaju, a možda treba za to pitati i Izraelsku ambasadu u Podgorici, čije se ambasador sastajao sa Ervinom Ibrahinovićem i tri člana ove partije", navodi se na kraju saopštenja iz bjelopoljskog Opštinskog Odbora Stranke pravde i pomirenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.