Lekić: Odbornik DPS-a Ječmenica pokazuje neznanje korišćenjem brojnih neistina

Lekić: Odbornik DPS-a Ječmenica pokazuje neznanje korišćenjem brojnih neistina

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Milan Lekić kazao je da Saša Ječmenica, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) koristi brutalne neistine i pokazuje svoje neznanje kada je u pitanju planirana prodaja uglja firmama „Energy Industrial“ i „Tatius“ koja je trebala da se desi tokom trajanja mog mandata.

Naime, Ječmenica pokušava da glumi „generala poslije bitke“, pa tako uz „naknadnu pamet“ pokušava da ocrni naš pokušaj da se pomogne Pljevljima i Crnoj Gori, za razliku od tridesetogodišnje vladavine Demokratske partije socijalista koja je opustošila i ono što je prije njih postojalo.“ – ističe Lekić i dodaje da  Ječmenica zaboravlja da je njegova partija uspješno vodila kriminalnu politiku čiji je rezultat bilo otpuštanje 11 hiljada pljevaljskih radnika, uništenje Vektre Jakić i brojnih drugih preduzeća koja su imala tužnu sudbinu da njima upravlja DPS.

Kako bih građanima bolje objasnio ideju planirane prodaje uglja tokom mog mandata, Lekić je odlučio da prije svega jasno saopštiti da se prilikom potpisivanja tih ugovora nisu vodili niti imenima tih firmi, niti time ko je njihov izvršni direktor, već su imali plemenitu namjeru da stvore nova radna mjesta, da građane Pljevalja zaposle i na taj način stvore korist za Rudnik uglja, opštinu Pljevlja i Crnu Goru.

„Okolnosti i informacije koje smo tada imali, dijametralno su suprotne od informacija sa kojima danas raspolažemo. Vlasnik firme „Energy Industrial“ Oleksandar Petrošenko je u momentu potpisivanja ugovora sa Rudnikom uglja imao ogromna ulaganja u projekat proizvodnje peleta i briketa od uglja. Predstavnici Rudnika uglja su obilazili radove i ulaganja, a svi su očekivali desetine novih radnih mjesta u Pljevljima“ – kazao je Lekić.

Dalje naglašava da su u takvim okolnostima, svi napori rukovodstva Rudnika bili su usmjereni na veći plasman uglja u iščekivanju ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja, projektovanog trajanja do osam mjeseci, tokom kojih bi Rudnik mogao doći u problem nemogućnosti prodaje uglja samoj TE.

„Upravo vođeni tom mišlju vjerovali smo da će realizacija projekta proizvodnje peleta i briketa od uglja obezbijediti veliku korist, te su upravo i zbog toga potpisani navedeni ugovori, sa najboljom namjerom i pozitivnim očekivanjima“ – rekao je Lekić.

Izuzetno je važno napomenuti, kako kaže on, da nerealizacija tih ugovora nije prouzrokovala nikakvu štetu za Rudnik uglja, jer isti ima stotine ugovora za prodaju, a njihova realizacija zavisi od uslova tržišta u trenucima realizacije i samim tim prodaja postaje posledica tržišta, gdje su okolnosti objektivne i ne nanose štetu Rudniku u smislu bilo čije odgovornosti.

Važno je dodati da se vrijedna oprema, kao i veća količina od preko 100 tona peleta u vlasništvu dužnika nalazi u proizvodnoj hali, te će se nenaplaćeno potraživanje Rudnika od oko 15 hiljada evra moći naplatiti u propisanom postupku“ – zaključio je Lekić.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.