Šaranović predložio 4 nova kandidata

Šaranović predložio 4 nova kandidata

Vlada podržala inicijativu za smjenu Brđanina

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da ima jednoglasnu podršku Vlade Crne Gore da Zoran Brđanin u narednom periodu ne treba da bude direktor Uprave policije, prenosi portal RTCG.

“Imamo jednoglasnu podršku Vlade da Brđanin u narednom periodu ne treba da bude direktor Uprave policije, te da Vlada podržava moju incijativu o razrješenju Brđanina”, kazao je Šaranović na konferenciji za medije.

Kako je rekao, predložio je premijeru čak četiri kandidata za direktora Uprave policije

“Na današnjoj sjednici vlade ‘razbio‘ sam pokušaj priče da se želi politizacija policije. Stanje u policije bilo do skoro onakvo kakvo jeste upravo zbog toga što je bila politizovana. Svaka naša aktivnost mora biti bazirana na snaženju nezavisnosti policije”, dodao je ministar.

Šaranović je istakao da je predložio i da odmah nakon dobijanja ovlašćenja za koordiniranje policijom istog trenutka, u cilju zaštite i snaženje političke nepristrasnosti, isto ovlašćenje prenese na policijskog službenika.

“Ja bih u ponedjeljak odmah raspisao interni oglas za sve policijske službenike. Svi policijski službenici koji ispunjavaju uslove za direktora policije mogli bi da se prijave na taj oglas.”

Istakao je da je nakon sjednice Vlade, po preporuci da se obave konsultacije sa Evrospkom komicijom, obavio telefonski razgovor sa evropski komesar za proširenje Oliverom Varheljijem.

Varhelji je u cjelosti saglasan sa stavom i imamo podršku da preduzmemo maksimalne korake kako bi preduzeli operativnost u policiji i bezbjednosnog sektora i cilj – a to je odlučna borba porziv svih oblika kriminaliteta”, kazao je Šaranović.

Izvor: VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.