Formira se nova stranka – Bošnjačka građanska alijansa

Formira se nova stranka – Bošnjačka građanska alijansa

Bošnjačka građanska alijansa (BGA) biće nova stranka u Crnoj Gori, odlučeno je na Inicijativnoj sjednici koja je danas održana u Podgorici.

Kako su kazali iz te političke organizacije, stranku će činiti širok spektar obrazovanog kadra koji želi da izaže iz zone komfora kako bi pospješili promjene u društvu, učestvovali  u interkulturalnom dijalogu  i konačno zakoračili u evropsku grupu naroda.

Jedan od osnivača ove stranke je poslanik sa liste PES, Sedi Hadžić, koji ce najvjerovatnije i biti kandidat za predsjednika.

“Mi kao društvo imamo i imaćemo izazova u periodu ispred nas sa kojim se moramo suočiti i moramo biti spremni da ih rješavamo.  S obzirom na prethodno političko iskustvo pojedinci iz ove grupe, pored ostalih, će neminovno unijeti i živost u politički život Bošnjaka”, navodi se u soapštenju.

Poručuju da je njihova politička orijentacija borba za državu blagostanja, za građansko društvo, a ne usko etničko konfliktno društvo.

“Naša funkcija će biti etička, jer želimo biti nosioci političke odgovornosti. Nastali smo  kao odgovor na stanje u društvu u moralnom, karakternom, ekonomskom i socijalnom statusu”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici određeni su timovi za izradu Statuta, te sprovođenju tehničkih radnji za okončanje zakonskih procedura za registraciju ovog političkog subjekta.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.