"Skaj pokazuje kakav je haos ostavio DPS"

Sadržaji iz skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je Demokratska partija socijalista (DPS) vodila kadrovsku politiku, a državne interese zastupali korumpirani političari stare garde, navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad (PES).

Iz PES-a su kazali da bi možda neko i povjerovao u optužbe DPS-a da je aktuelni premijer Milojko Spajić odgovoran za haotično stanje u bezbjednosnom sektoru zbog trulih kompromisa, da su građani izgubili pamćenje i da nema skaj prepiski.

"Danas su dva bivša direktora policije i načelnik ANB-a pod tužilačkom istragom, sa vrlo ozbiljnim optužbama zbog veze sa kriminalnim djelatnostima. Međutim, javnost vrlo dobro pamti ko je sa vatrometima iz političkih motiva proslavljao trule kompromise u sektoru bezbjednosti za vrijeme konstituisanja Vlade Dritana Abazovića. Tako da se sav galimatijas koji se kreirao godinama i decenijama unazad ne može riješiti preko noći", navode iz PES-a.

Prema njihovim riječima, za početak je sigurno da predsjednik 44. Vlade neće kršiti zakone, niti praviti bilo kakve trule koprmise, "radi jeftinih, marketinških političkih poena."

"Više je ova Vlada i parlamentarana većina uradila na evropskom putu Crne Gore izborom čelnika u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i VDT-u, nego DPS za vrijeme čitave vladavine. Zato dok mi uvodimo Crnu Goru u EU sređujući haos koji je DPS ostavio, oni bi mogli da počnu sa sređivanjem stvari u svojoj partiji. Imaće dosta posla", zaključuju iz PES-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.