Porta donijela odluku „AEG
Majkl Džekson

Ko je odgovoran za smrt Majkla Džeksona?

Porta donijela odluku „AEG" nije odgovorna za smrt Majkla Džeksona

Majkla pokojnog pjevača, Ketrin Džekson, tužila je koncertnog promotera „AEG“ za smrt svog sina, Majkla Džeksona. Porota je donijela presudu poslije tri dana većanja.

Koncertni promoter „AEG" organizovao je povratničku tureju kralja popa, pod nazivom „This is it" (Ovo je to), prije koje je čuveni pjevač, nažalost, preminuo. Smrt je uslijedila zbog prekomerne doze ljekova, a ljekara Konrada Mareja, koji je bio zadužen za praćenje Džeksonovog zdravlja angažovala je kompanija „AEG". Dr. Mareju je već bilo suđeno i on je u zatvoru proveo četiri godine. Ketrin Džekson tužila je i „AEG", jer su oni angažovali ljekara i nadgledali njegov rad i tražila odštetu u visini od 40 milijardi dolara, što je po njoj „suma koju bi on zaradio, da je preživeo".

Majka pokojnog Džeksona smatra da je kompanija bila neodgovorna u postupanju sa popularnim pjevačem i u odabiru ljekara koji će pratiti njegovo, ionako krhko zdravlje i da je preforsirala Majkla zbog predstojeće turneje, što je i dovelo do njegove smrti. Prema nekim informacijama, Majkl Džekson nije spavao 60 dana prije smrti. Posle parnice koja je trajala pet mjeseci i tri dana većanja, porota je donijela presudu u korist koncertnog promotera kompanija „AEG". Porota sastavljena od šest žena i šest muškaraca donijela je odluku da „AEG" nije odgovorna za smrt kralja popa Majkla Džeksona.

Dr.Konrad Marej odležao je 4 godine za ubistvo iz nehata

(Prva televizija)