Konatar: Ako Vlada nastavi sa “paf paf” politikom, Crna Gora će platiti skupu cijenu
Miloš Konatar

Konatar: Ako Vlada nastavi sa “paf paf” politikom, Crna Gora će platiti skupu cijenu

Potvrda Ministarstva finansija da će Vlada Milojka Spajića zadužiti Crnu Goru za novih 650 miliona eura treba da zabrine sve građane, kazao je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar je istakao da posebno zabrinjava činjenica da se sve radi ubrzano i tajno, čime se zaobilaze sve komisije i mišljenje javnosti.

“Ako Vlada Milojka Spajića nastavi sa “paf paf” politikom Crna Gora i svi građani će platiti skupu cijenu, jer ovako ulazimo u začarani krug zaduživanja”, zaključio je on.

Podsjećamo, nakon informacije da Ministarstvo finansija priprema novu emisiju državnih obveznica na međunarodnom tržištu za potrebe finansiranja ovogodišnjeg budžeta, o čemu se nedavno raspravljano na sjednici Vlade pod tačkom “interno”, iz tog resora su poručili da pripremanje zaduženja zahtijeva visok stepen povjerljivosti podataka kako se Crna Gora ne bi dovela u rizik narušavanja cijena postojećih obveznica na međunarodnom tržištu kapitala.

“Otplata starog duga u ovoj godini iznosi 518,72 miliona eura glavnice i oko 138 miliona eura kamate. Već u aprilu stiže na naplatu dio obaveza iz prethodnog perioda. Shodno zakonu o budžetu, moguće je i zaduživanje u iznosu do 500 miliona eura, isključivo za potrebe eventualnog povoljnog refinansiranja duga i stvaranje fiskalne rezerve za 2025. godinu”, naveli su u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.