CGO: Raonić mora momentalno da odstupi sa funkcije koju nezakonito obavlja

CGO: Raonić mora momentalno da odstupi sa funkcije koju nezakonito obavlja

Odluka Vrhovnog suda da odbije inicijativu Radio Televizije Crne Gore (RTCG) za reviziju odluke Višeg suda, povodom nezakonitog imenovanja Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG-a, znači da Raonić mora momentalno odstupiti sa funkcije koju nezakonito obavlja, podvukli su u Centru za građansko obrazovanje (CGO).

Oni su pozvali Specijalno državno tužilaštvo (SDT), da nakon ove odluke Vrhovnog suda, ubrza postupanje u krivičnim prijavama protiv Raonića, pojedinih članova Savjeta, advokatice i šefa pravne službe RTCG-a.

“Igranje sa vladavinom prava je nedopustivo, na što je već ukazano kroz Izvještaj Evropske komisije i rezoluciju Evropskog parlamenta za Crnu Goru i to upravo kroz slučaj RTCG. Ova odluka ima poseban značaj u periodu kad se Crna Gora bori da dobijeIBAR(Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila) ajedno od mjerilau okviru pregovora Crne Goresa EUiz Poglavlja 23 je daCrna Gora mora osigurati puno poštovanje i ispravno sprovođenje sudskih naloga i presuda.Ostaje da nam donosioci odluka u praksi pokažu da li je veći državni interes trenutno dobijanje IBAR-a ili fotelja Raonića? CGO cijeni da evropske integracije Crne Gore ne mogu i ne smiju biti talac jednog čovjeka i povezanih interesnih grupa koje su zarobile RTCG i koje ne poštuju pravosnažne sudske odluke. “, istakli su u CGO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.