Zabjelo dobilo 130 novih parking mjesta

Ekipe gradskog preduzeća Putevi d.o.o. završile su radove na povećanju kapaciteta parkinga u Ulici Iva Vizina, čime je Zabjelo dobilo 130 novih parking mjesta.

Tim povodom gradonačelnica prof. dr Olivera Injac, sa saradnicima obišla je ovu lokaciju i izrazila zadovoljstvo zbog uspješno završenog  posla. Injac je naglasila da će,  kako  je riječ o jednom od najvećih naselja u Podgorici, a prepoznajući problem nedostatka parking mjesta usled sve većeg broja automobila, Glavni grad i u narednom periodu raditi na rješavanju ovog problema u svim djelovima grada.

“Istovremeno, gradska uprava marljivo radi na jačanju linijskog prevoza i stvaranja najboljih uslova za njegovo korišćenje, kako bi javni prevoz u dogledno vrijeme bio primarni izbor građana Podgorice“, ističe se u saopštenju Glavnog grada.  

DJI0370

Foto: Glavni grad Podgorica

Podsjećamo, vrijednost navedenih radova koji su obuhvatili, pripremu podloge, tamponiranje, ugradnju ivičnjaka, ugradnju asfaltne mase i iscrtavanje horizontalne signalizacije iznosila je 125.000 eura.

Osim toga, gradsko Zelenilo je ovaj prostor pejzažno uredilo na povšini od oko 800m2.

Posađeno je 26 odraslih sadnica drveća, nasut novi sloj zemlje, a na ovoj lokaciji izvšena je i sjetva travnjaka kao i ugradnja sistema za navodnjavnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.