Injac: Centar Podgorice dobiće novi sjaj
OBILAZAK NEKADAŠNJE ROBNE KUĆE/ -GLAVNI GRAD

Injac: Centar Podgorice dobiće novi sjaj

Uređenje centra Podgorice jedan je od prioriteta gradske uprave koja posvećeno i sistemski radi kako bi centar glavnog grada bio po mjeri svih stanovnika, konstatovano je tokom obilaska Olivere Injac, gradonačelnice, užeg centra grada. Ona je navela da vjeruje da će centar Podgorice dobiti novi sjaj u danima koji dolaze. Obilazeći nekadašnju robnu kuću "Podgoričanku" Injac je saopštila da je raduje što će ovaj prostor nakon više decenija biti stavljen u funkciju i biti na raspolaganju građanima.

–Želim da podsjetim da smo za rekonstrukciju "Podgoričanke" budžetom za 2024. godinu opredijelili 2 miliona eura. Nakon što su završene akcije čišćenja koje smo nedavno realizovali udruženim snagama gradskih preduzeća, u toku su procjene stabilnosti objekta i očekujemo mišljenja struke, kako bi preduzeli dalje korake. Kao što je i ranije najavljeno, slijedi projektni zadatak u odnosu na namjenu, te očekujemo i raspisivanje javnog konkursa za idejno rješenje – kazala je Injac.

Gradonačelnica je uvjerena da će centar grada na pravi način biti uređen, da neće biti samo prolazna stanica, već mjesto koje će okupljati građane i turiste.

– Jedan od događaja koji svi rado iščekuju, upravo je Proljećni Pazar koji ćemo organizovati u maju – navela je gradonačelnica.

Gradonačelnica je obišla i Balšićevu ulicu čija je rekonstrukcija u toku.

– Najavljeno je uređenje Trga Balšića, gradnja podzemne garaže, kako bi se obezbijedila potrebna parking mjesta. Pojačana je dinamika komunalnih službi u svim djelovima grada, a posebno u užem jezgru. Kako su ove godine znatno uvećana sredstva za oblast kulture i sporta, u narednom periodu očekuju nas i brojni kulturno-umjetnički i sportski događaji u Podgorici – saopšteno je iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.