Evo kako je počeo rat Cece i Karleuše!
Jelena i Ceca

Dugogodišnji rat

Evo kako je počeo rat Cece i Karleuše!

Jedna sasvim bezazlena izjava Jelene Karleuše izazvala je sukob koji traje skoro dvije decenije.

Medijski rat Cece Ražnatović i Jelene Karleuše uvijek je intrigirao javnost. Pjevačice suoduvijek punile novinske stupce, ali malo ko zna kako je i zbog čega njihov sukob počeo.

Jelena Karleuša na estradu je kročila 1995. godine kao maloljetna 17-godišnja djevojka pjevajući tada popularne turbo folk pjesmice. Ceca je već bila velika zvijezda i te iste godine udala se za Željka Ražnatovića Arkana.

Mlada, ambiciozna i drčna Karleuša je vrlo brzo shvatila kako funkcioniše estrada, pa je nekoliko godina kasnije u jednom od intervjua smjelo izjavila "Sve smo mi ku*ve!"

Ova rečenica je eksplodirala kao bomba, pa je reagovao i Arkan rekavši "Karleuša mora da je bila pijana ili drogirana kad je to rekla."

U jednoj od čuvenih emisija Milovana Ilića Minimaksa Jelena je javno komentarisala njegove riječi uz konstataciju "Ko o čemu, ku*va o poštenju!" Rat između Karleuše i Cece je buknuo i više niko ga nije mogao zaustaviti.

"Kao djevojka od 19 godina imala sam strašan sukob sa Arkanom koji me je javno napao. On je bio ubica i kriminalac, a ja sam mu se na vrlo kulturan, šmekerski i hrabar način oduprla. Podigla sam glas protiv njega kad to nisu mogli da urade ni najmoćniji ljudi u Srbiji. Ceca mi je bila uzor. Ali, kad su me ona i Arkan napali srušio mi se cijeli svijet", pričala je kasnije Karleuša u jednom intervjuu.

Početkom 2000. godine ubijen je Arkan a crni dani za Cecu počeli su pet dana nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 17. marta 2003. godine kada je Ceca uhapšena u svojoj kući u kojoj je pronađeno skriveno oružje za koje će ona kasnije tvrditi da je ostalo od Arkana i da nije imala pojma da je tu.

U trenutku hapšenja u njenoj kući je bio i Dragan Karleuša, Jelenin otac, tada visoki policijski službenik. U udarnom Dnevniku RTS-a prikazana je slika Cece kako sjedi u društvu pripadnika zemunskog klana koji su direktno optuženi za ubistvo premijera.

Ceca je u Centralnom zatvoru provela više od dva mjeseca, ali je to nije slomilo. Vratila se jača nego prije, a sukob sa koleginicom se još više zaoštrio. I dok je Karleuša koristila svaku priliku da ocrni Cecu, ona je ćutala.

(Izvor: kurir-info.rs)