Sloboda ili  inkvizicija

Sloboda ili inkvizicija

Ćuti! Danas lutka, sjutra neko od nas?

Riječi je potrebna sloboda, koja bi mogla kritikovati upravljače i  diktatore kako nam ne bi naturili svoju volju umjesto narodne…

Bolja je i pogrešna kritika, nego klanjanje pogrešnim ljudima. Ljudima ili “ Ljudima”.

-Karneval u Herceg Novom, iliti ja tebi ti meni, a ako zapne, pametniji ide na lomaču!

Ćuti! Danas lutka sjutra neko od nas?

Pred vladajućim vrhom u CG postavlja se pragmatično pitanje, kako zadržati jednopartijsku vlast u višepartjskom sistemu I kako stalno pobjeđivati evidentno pametniju opoziciju…

Beskrupulozni čin spaljivanja lutke slobodoumnog pisca je atak na slobodnu riječ. Da li dolazi vrijeme u kom će za slobodu govora biti potrebna hrabrost I smjelost da pisac može da stvara I pored neistomišljenika ili da živi u paranoidnom strahu za svoj život?

Da li će "NEW AGE" u Crnoj gori zamjeniti inkvizicija, spaljivanje, zatvranje i protjerivanje od strane mediokriteta koje je konačno zapalo?! 

Sve je tako pogrešno, mizerno i perfidno, ali je i efemerno, na šta su piromani zaboravili.

Autor:J.M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.