Građani se okupljaju na Cetinju, Mandić već stigao u zgradu Prijestonice

Građani se okupljaju na Cetinju, Mandić već stigao u zgradu Prijestonice

Građani Cetinja i ostalih crnogorskih gradova počeli su se okupljati u Prijestonici uoči prvog proljećnog zasijedanja Skupštine Crne Gore.

Oni su ranije najavili protest u znak revolta zbog dolaska predsjednika parlamenta Andrije Mandića.

Kako je poručio jedan od okupljenih građana, Cetinje "neće trpjeti Andriju Mandića i njegovih 30 godina fašizma."

-Oni su svu istoriju poremetili, oni su imali zastavu sa svinjskom glavom kad smo mi gaetušu nosili. Pozivam demokratske stranke da pokažu da su antifašisti i da glasaju protiv Mandića, poručio je Radovan Perović, građanin Cetinja.

Građanima se na kratko pridružio i poslanik DPS-a Oskar Huter, koji se potom uputio ka zgradi Prijestonice gdje će biti održana sjednica.

Njega pripadnici policije najprije nijesu pustili da prođe.

Huter je objasnio da je poslanik i da mu po Ustavu Crne Gore niko ne može zabraniti slobodno kretanje, nakon čega je na kraju ipak prošao kroz policijski kordon.

Prema saznanjima Pobjede, Mandić je već u zgradi Prijestonice gdje će biti održana sjednica.

Automobile iz pratnje predsjednika Skupštine parkirane u blizini, zabilježio je fotoreporter Pobjede.1709803743viberimage20240307102628277

Na Cetinju su prisutne i jake policijske snage od ranog jutra.

Pripadnici policijskih jedinica su formirali živi zid oko zgrade Skupštine.

17098033671709803205898602

Kako javlja reporter Pobjede, zatvoren je Studentski trg, a brojna policijska vozila mogu se vidjeti širom grada. 

Zatvoren je dio grada od Pošte prema zgradi Prijestonice, a policijske patrole prisutne su na gotovo svim skretnicama.

Podsjećamo, protest je zakazan za 10 sati i 30 minuta, a prva sjednica parlamenta će se održati u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje danas, sa početkom u 11 sati.

Grupa građana je ranije poručila da "Vučićev vojvoda Andrija Mandić misli da su Cetinjani zaboravili kad je prije nepunu deceniju i po dovukao autobuse svojih bandita da nasilno održi promotivni skup u Hotelu Grand, kad je rulja nasrtala na naše sugrađane".

- Misli da smo zaboravili kad je prije dvije- tri godine Cetinje nazvao malim nebitnim selom ispod Lovćena, koje je značajno samo po tome što je u njemu rođen kralj Aleksandar Karađorđević. Misli da smo zaboravili da je inicirao podizanje spomenika tome zlikovcu čija je vojska palila crnogorske kuće i robila i mučila nejač crnogorsku. Misli da smo zaboravili njegovu javnu želju da Cetinju treba oduzeti status prijestonice. Misli da smo zaboravili Belveder i Adžića okuku i oblake bojnih otrova i suzavaca od kojih su se gušili Cetinjani i drugi Crnogorci - ističu u saopštenju.

Poslanici će se danas izjasniti o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare i priključnih graničnih dionica.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Albanije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Bojane.

Pred poslanicima će sjutra biti Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije iz Najrobija o uklanjanju olupina iz 2007. godine.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.