Ukrajina objavila da je oborila 35 ruskih dronova

Ukrajina objavila da je oborila 35 ruskih dronova

Ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane uništio je 35 od 39 bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala tokom protekle noći, saopštile su ukrajinske vazdušne snage 10. marta.

Većina dronova uništena je iznad istočnih i južnih područja Ukrajine, objavile su vazdušne snage Ukrajine u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, ne navodeći da li je bilo štete.

Rusija je lansirala četiri navođene rakete S-300, objavile su ukrajinske snage. Nije objavljeno šta se dogodilo s projektilima, niti jesu li dosegli ciljeve.

Istovremeno, saopšteno je da je dron, koji je lansirala Ukrajina, pao i zapalio se u skladištu nafte u ruskoj regiji Kursk koja graniči sa Ukrajinom, potvrdio je regionalni guverner.

- Vatrogasne brigade i hitne službe rade na mjestu nesreće, napisao je guverner te regije Roman Starovoit u aplikaciji Telegram.

Ukrajina nije komentarisala ove navode.

Eksplozije i napadi na ruske regije koje graniče s Ukrajinom učestali su u posljednje dvije godine, otkako je Rusija pokrenula inavziju u Ukrajini. Ruski zvaničnici su za te napade optuživali ili ukrajinske snage, ili proukrajinske diverzante.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.