Nova Mis svijeta otvorila školu, svira flautu i violinu
foto: Guliver

Nova Mis svijeta otvorila školu, svira flautu i violinu

Planetom je sinoć odjeknula vijest da je nova Mis svijeta Čehinja Krstina Piškova. Mlada i Lijepa Kristina ima 23 godine, manekenka je i studentkinja prava.

Ovo 71. izdanje takmičenje u ljepoti održano je u Indiji nakon 28 godina pauze. U Mumbaiju su se takmičile predstavnice iz 115 zemalja.

Prošlogodišnja Miss svijeta Karolina Bjelavska iz Poljske okrunila je Kristinu kao svoju nasljednicu na ovom glamuroznom događaju. 

Tokom trosedmičnog boravka u Indiji misice iz svih krajeva svijeta bodovale su se za plasman u Top 40 u kategorijama sport, talent, top model, “Head to head challenge” te ”Beauty with a purpose” (”Ljepota sa svrhom”).

Misice koje su ušle u superfinale ove su godine govorile o važnim ženskim temama, a pobjednica je govorila o uklanjanju stigme i srama koji okružuju menstruaciju, rekavši da je “biti žena dar” i da menstruacija ne bi trebala biti tabu tema.

Kristina studira pravo i poslovnu administraciju. Bavi se modelingom, a ponosna je na projekt "Ljepota sa ciljem" u sklopu kojeg je otvorila školu engleskog jezika za napuštenu djecu u Tanzaniji.

Njena velika strast je muzika, s obzirom na to da je provela devet godina u umjetničkoj školi. Svira flautu i violinu.

Kristina je takođe otvorila svoju fondaciju Češkoj Republici, koja je usmjerena na pružanje obrazovnih programa za djecu, starije i osobe sa mentalnim invaliditetom.

Za svoj projekt "Ljepota sa ciljem" Kristina se koncentrisala na rad koji je razvila u Tanzaniji, gdje je otvorila školu i doprinijela kao volonterka napretku kvalitetnog obrazovanja za djecu.

Budući da je obrazovanje njena strast, Piškova je otvorila fondaciju u Češkoj Republici, usmjeravajući se na pružanje raznih obrazovnih programa ne samo za djecu, već i za starije osobe i osobe sa mentalnim invaliditetom.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.